Mielone z chrzanem podduszane

4.5 (141 ocen)

  • 45 min

Kto nie lubi mielonych ? Tak myślałam - wszyscy lubią .A zastanawialiście sie kiedyś ile jest ich odmian ? Klasyczny w bułce tartej , hamburger , chicken burger , kebab itp. itd.

  • 45 min

Składniki:

  • 20 dag mięsa mielonego wieprzowego
    1/2 dużej cebuli
    1 jajko
    2 czubate łyżki bułki tartej
    sól
    pieprz mielony
    mąka
    maggi w płynie
    4 łyżeczki chrzanu tartego
    olej z pestek winogron do smażenia
    2 łyżki masła
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Mielone z chrzanem podduszane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mielone przygotowane do wyrabiania 1. Pokroić drobno cebulę i zeszklić ją na łyżce oleju .
    Mięso wymieszać z bułką tartą , jajkiem , podsmażoną cebulką .
  • Mieso mielone na kotlety 2. Doprawić solą , pieprzem , maggi. Wymieszać dokładnie. . Odstawić na pół godziny do lodówki.
  • Kotlet mielony faszerowany chrzanem 3. Moczyć ręce w zimnej wodzie* i formować placuszki . Na środek każdego nałożyć łyżeczkę tartego chrzanu .
  • Kotlety mielone z farszem chrzanowym 4. Zakryć mięsem i uformować kotlet .
  • Kotlety mielone obtoczone w mące 5. Obtoczyć kotlety w mące strzepując jej nadmiar .
  • Kotlety mielone smażenie 6. Smażyć na rumiano na oleju.
  • Kotlety mielone z farszem chrzanowym duszone 7. Zdjąć z patelni i przełożyć do garnuszka . Dodać masło i kilka łyżek wody . Przykryć i dusić by doszły w środku.

Porady

* takie ułatwienie -mięso mniej się klei do dłoni

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chrzan Mięso mielone Mięso Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować