Mielone kotlety z pieczarkami w pomidorach z koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.bułkę namoczyć w mleku i dobrze ją z mleka odcisnąć - czosnku ząbki utrzeć z solą na miazgę w możdzierzu.... dodać do łopatki mielonej i dobrze wyrobić z jajkiem, kucharkiem, pieprzem, posiekaną cebulą, pokrojonymi drobno pieczarkami, jeśli masa jest za luźna to dodać tartej bułki
2.masę dobrze wyrobioną odstawić do lodówki na 30 minut do lodówki.
3.formować kotlety mielone i smażyć na rumiano z każdej strony na gorącym oleju
4.pomidory zmiksować w rozdrabniaczu całe razem ze skórką i ząbkami czosnku - dodać do mielonych kotletów i dolać wody..... dusić bez przykrycia z 20-30 minut, na koniec dodać koperek i przyprawą w płynie do smaku - woda odparuje i jest dość gęsty sos
Komentarze