Mielone kotlety z ryżem na pikantnie

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Mielone kotlety z łopatki wieprzowej z ryżem z ostrą papryką, idealne na obiad ale też na zimno do pieczywa..........SMACZNEGO!!

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • łopatka mielona 70 dag,
    bułka tarta 3/4 szklanki,
    jajka 1 sztuka "L",
    papryka ostra 1 łyżeczka,
    pieprz ziołowy 1 łyżeczka,
    pieprz mielony czarny 1 łyżeczka,
    kucharek 2 łyżki,
    ryż ugotowany 1 woreczek 100 gram,
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kotlety mielone

Mielone kotlety z ryżem na pikantnie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mielone kotlety na pikantnie 1. Ugotowany ryż wsypać do miski i dobrze wyrobić ręką z mięsem mielonym bułką tartą, kucharkiem, jajkiem, papryką ostrą pieprzem ziołowym i mielonym pieprzem czarnym na kleistą masę.
  • Mielone kotlety na pikantnie 2. Zwilżonymi dłońmi w wodzie formować nie grube okrągłe kotlety, kłaść na gorący olej i lekko je łyżką spłaszczyć.

    Smażyć na rumiano z każdej strony na średnim ogniu, odkładać na talerz.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone wieprzowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować