Maślankowiec

4.5 (141 ocen)

  • 15 min

Ciasto jest szybkie, smaczne i tanie.

  • 15 min

Składniki:

  • 4 całe jaja
    1 szklanka cukru
    cukier waniliowy
    1i 1/2 szklanki maślanki naturalnej
    3/4 szklanki oleju
    3 i 1/2 szklanki mąki
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    3 jabłka
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Desery

Maślankowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jaja zmiksować dodając stopniowo cukier i cukier waniliowy. Następnie do masy jajecznej dodać maślankę i stopniowo dosypywać (przesianą przez sito)mąkę z proszkiem do pieczenia, na końcu dodać olej. Wszystko miksować. Ciasto wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, na ciasto ułożyć owoce. Piec w 180 stopniach Celsjusza na złoty kolor.

Porady

1. Ciasto należy cały czas miksować by dobrze połączyć wszystkie składniki 2. Ważne jest by owoce były świeże

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować