Malinowa zapiekanka z czerstwych bułek

4.5 (160 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Zostało Ci klika czerstwych bułek ? Zrób zapiekankę !

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1/2 czerstwej chałki lub innej słodkiej bułki
    1,5 - 2 czerstwe kajzerki
    2 jajka
    1,5 szkl. mleka
    2 łyżki rodzynek
    2 szklanki malin
    2 łyżki śmietany
    5 łyżek cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Chałka Desery Zapiekanki

Malinowa zapiekanka z czerstwych bułek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Maliny posypać 3 łyżkami cukru - odstawić.
    Mleko podgrzać - nie gotować - ma być tylko ciepły.

    Bułki połamać - zalać ciepłym mlekiem.
    Dodać 2 żółtka, rodzynki, śmietanę - wymieszać.

    Białka ubić z 2 łyżkami cukru - dodać do masy. Wsypać maliny - delikatnie wymieszać.

    Ciasto wylać na blachę, piec w 200 stopniach przez 20 minut.
    Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Porady

Możesz użyć innych owoców.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować