Malinowa fantazja

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Jest to wspaniałe połączenie malin i delikatnej masy jogurtowej. Sezon na maliny nie kończy się latem. Warto spróbować!

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • Ciasto:
    1 szkl. mąki
    0,5 szkl. cukru
    2 łyżeczki dżemu
    0,5 szkl. mleka
    0,25 ml. oleju
    0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
    0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 jajko

    Masa jogurtowa:
    500 g sera śmietankowego
    3/4 szkl. cukru pudru
    1 kremówka (330 ml.)
    5 łyżeczek żelatyny spożywczej
    5 łyżek gorącej wody

    słoiczek dżemu
    dwie galaretki malinowe
    750 ml. wody
    0,5 kg malin mrożonych
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Malinowa fantazja - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • "Malinowa fantazja" 1. Ciasto:
    Mąkę, cukier wsypujemy do miski, wlewamy mleko i olej, dodajemy jajko, sodę i proszek do pieczenia. Wszystko miksujemy. Uzyskaną masę wylewamy na blachę, wyłożoną papierem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do ok. 180 stopni i pieczemy ok. 15 min. Po wyciągnięciu z piekarnika studzimy ciasto.
    Masa jogurtowa:
    Ser ucieramy z cukrem pudrem, dodajemy wcześniej ubitą kremówkę. Miksujemy. Dodajemy żelatynę rozrobioną w gorącej wodzie. Całą masę wylewamy na ciasto.
    Dżem rozprowadzamy na wylanej masie jogurtowej. Następnie układamy maliny według uznania i zalewamy galaretką, wcześniej przygotowaną i gęstniejącą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny Jogurt

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować