Makowe cappuccino

0 (0 ocen)

:-) Gorąco polecam (-:

Składniki:

  • Upiec biszkopt ciemny z 7 - 8 jajek.

    Masa makowo - cappuccino:
    2 szklanki mleka
    0,75 szklanki cappuccino o smaku czekoladowym (proszek)
    250 g masła lub margaryny
    2 budynie waniliowe lub śmietankowe
    1/2 szklanki cukru pudru
    2 - 4 łyżki mielonego maku
    1/2 szklanka rodzynek zalanych alkoholem (ominęłam)

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Biszkopty Cappuccino

Makowe cappuccino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt:
    Biszkopt upiec w blaszce 35/25 cm z papierem do pieczenia. Po ostygnięciu przekroić na 2 blaty.

  • 2. Masa makowo - cappuccino:
    Budyń ugotować na 2 szklankach mleka (powinien mieć gęsta konsystencję), ostudzić.
    Mikserem utrzeć masło z cukrem i kawą dodając stopniowo ostudzony budyń. Wsypać mak i dalej miksować. Rodzynki odsączyć z alkoholu i wmieszać w masę.

  • 3. Przełożenie:
    Na przekrojony biszkopt wyłożyć 1/2 masy, przykrywamy drugim ciastem i górę smarujemy resztą kremu. Wierzch posypujemy startą czekoladą lub kakao.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Mak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować