Makaron z boczkiem, pieczarkami i sosem serowym

4.98 (184 ocen)

  • 20 min

Szukając czegoś ciekawego i szybkiego na obiad wyszperałam ten przepis gdzies w gazetach .

  • 20 min

Składniki:

  • 200 dag makaronu,
    100 dag pieczarek,
    1 cebula,
    1 ząbek czosnku,
    250 ml śmietanki 30%,
    1 serek topiny (100 dag),
    15 dag gotowanego boczku,
    sól i pieprz,
    oliwa z oliwek,
Wystaw ocenę:

4.98 (184 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z boczkiem, pieczarkami i sosem serowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. . Na oliwie z oliwek podsmażamy boczek tak, aby się zarumienił.

    2. Dodajemy pieczarki, cebulkę i czosnek i czekamy, aż się zeszkli.

    3. Następnie dodajemy śmietankę i serek topiony, wszystko mieszamy aż zrobi się jednolity sos.

    4. W tym samy czasie w osolonej wodzie gotujemy makaron, odcedzamy i kładziemy na talerz.

    5. Do środka wlewamy gęsty sos.

    6. Smacznego :)

Porady

Można zamiast boczku dać kiełbasę ,serek tagze można dodać pieczarkowy .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować