Liptauer czyli smarowidło do chleba z sera homogenizowanego

5 (6 ocen)

  • 5 min
  • Łatwy

Szybkie smarowidło do chleba z kaparami, ogórkiem konserwowym, papryką i cebulką to świetne urozmaicenie kanapek.
Smaczne i błyskawiczne w przygotowaniu.

  • 5 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g sera homogenizowanego naturalnego
    1 mała fioletowa cebula
    1 ząbek czosnku
    1 nieduży ogórek konserwowy
    połowa papryki czerwonej
    1 łyżka kaparów marynowanych
    1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
    1łyżeczka musztardy łagodnej
    pół łyżeczki kminku mielonego
    1 łyżeczka papryki słodkiej
    1 łyżeczka papryki ostrej
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

5 (6 ocen)

Zobacz również:

Dodatki Pasty

Liptauer czyli smarowidło do chleba z sera homogenizowanego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miseczki przekładamy ser. Paprykę, cebulę, ogórka konserwowego kroimy bardzo drobno. Kapary możemy pokroić lub dodać w całości, jeśli są małe. Czosnek powinniśmy przecisnąć przez praskę. Wszystko łączymy z serem. Kolejno do pasty trafiają podane w przepisie składniki. Po dokładnym wymieszaniu doprawiamy smarowidło solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować