Szybkie smarowidło do chleba z kaparami, ogórkiem konserwowym, papryką i cebulką to świetne urozmaicenie kanapek.
Smaczne i błyskawiczne w przygotowaniu.
5 min
Łatwy
Składniki:
250 g sera homogenizowanego naturalnego
1 mała fioletowa cebula
1 ząbek czosnku
1 nieduży ogórek konserwowy
połowa papryki czerwonej
1 łyżka kaparów marynowanych
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
1łyżeczka musztardy łagodnej
pół łyżeczki kminku mielonego
1 łyżeczka papryki słodkiej
1 łyżeczka papryki ostrej
sól i pieprz do smaku
Liptauer czyli smarowidło do chleba z sera homogenizowanego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do miseczki przekładamy ser. Paprykę, cebulę, ogórka konserwowego kroimy bardzo drobno. Kapary możemy pokroić lub dodać w całości, jeśli są małe. Czosnek powinniśmy przecisnąć przez praskę. Wszystko łączymy z serem. Kolejno do pasty trafiają podane w przepisie składniki. Po dokładnym wymieszaniu doprawiamy smarowidło solą i pieprzem.
Komentarze