Lemoniada arbuzowo - cytrynowa

4.5 (180 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Orzeźwiający napój na upalne dni.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 kg arbuza
    ½ szkl cukru
    ½ szkl wody
    3 cytryny
    lód
    1,5 l wody mineralnej
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Napoje

Lemoniada arbuzowo - cytrynowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Arbuza kroimy na kawałki, usuwamy pestki i miksujemy miąższ. Przecedzamy przez sitko.
  • 2. Z cukru i wody gotujemy syrop. Wystudzony dodajemy do soku z arbuza.
  • 3. Wyciskamy sok z 2 cytryn, dolewamy i mieszamy.
  • 4. Dolewamy wodę mineralną według uznania ok 1,5 – 2 l. Dodajemy lód i pokrojoną w plasterki cytrynę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować