Lemoniada arbuzowo-rabarbarowo-miętowa

4.49 (158 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Na ugaszenie pragnienia i ochłodę polecam domowej roboty lemoniadę,bardzo różowa,smaczna i orzeźwiająca z arbuza i rabarbaru z dodatkiem mięty.

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ok. 1 kg łodyg rabarbaru
    2,5 litra wody
    3/4 szkl. cukru
    garść świeżej mięty
    1/2 średniego arbuza
    kostki lodu
Wystaw ocenę:

4.49 (158 ocen)

Zobacz również:

Napoje Lemoniada

Lemoniada arbuzowo-rabarbarowo-miętowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rabarbar dokładnie umyć i pokroić na 2 cm kawałki,włożyć do dużego garnka. Zalać wodą i zagotować. Pod koniec gotowania dodać cukier i miętę. Gotowy kompot wystudzić i przecedzić.
    Z arbuza usunąć skórę i pestki,miąższ zmiksować i przecedzić przez sito. Połączyć z zimnym kompotem.
    Do dzbanka wrzucić kostki lodu,listki świeżej mięty i wlać lemoniadę. Nalewać do szklanek i pić dla ochłody.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Arbuz Rabarbar

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować