Legumina jabłkowa z kaszą jaglaną

4.5 (142 ocen)

  • 30 min

Zdrowy, domowy deser.

  • 30 min

Składniki:

  • 1/2 szklanki kaszy jaglanej
    łyżeczka masła
    1 szklanka mleka
    2 jajka
    łyżka cukry pudru
    łyżka cukru wanilinowego
    cynamon
    pól słoika powideł jabłkowych
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Desery Legumina

Legumina jabłkowa z kaszą jaglaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kasza jaglana ugotowana na mleku 1. Kaszę opłukać, zalać mlekiem, dodać łyżeczkę masła i gotować aż wchłonie cały płyn. Odstawić na 15 min pod przykryciem do napęcznienia.
  • Składniki leguminy 2. Żółtka utrzeć z cukrem oraz cukrem wanilinowym, wymieszać z ostudzoną kaszą. Dodać cynamon i jabłka. Dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę, połączyć z masą.
  • Legumina gotowa do pieczenia 3. Przygotowaną masę przełożyć do wyłożonej pergaminem foremki. Posypać po wierzchu cynamonem.
  • Upieczona legumina 4. Piec około 30 minut w temperaturze 200 stopni. (do zrumienienia)
    Podawać z dodatkiem jogurtu naturalnego i ulubionej konfitury.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jaglana Kasza

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować