• 1 godz. 40 min

Uwielbiam warzywa pod ta postacia:) dobre na obiad i kolacje.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • 4mniejsze cukinie,2papryki moga byc kolorowe,5wiekszych pomidorow,kawalek pora,1 cebula
    ,2zabki czosnku,1wieksza kielbasa lub kawalki szynki,sol,pieprz,przyprawa uniwersalna,papryka slodka i ostra w proszku,lyzka oleju

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Leczo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa kroimy w kostke ,cebule w piorka i czosnek drobniej,kielbase lub szynke tez kroimy w wieksza kostke lub plasterki.W duzym garnku rozgrzewamy olej wrzucamy kielbase i podsmazamy az wytopi sie tluszcz,dodajemy cebule i czosnek ,smazymy na zloto posypujemy paprykami w proszku,sola i chwile smazymy. Dodajemy pokrojona papryke i dusimy na malym ogniu od czasu do czasu mieszajac ,jak papryka troszke zmieknie dorzucamy cukinie,solimy mozna dodac kostke rosolowa lub przyprawe uniwersalna,mieszamy i dusimy az cukinia zmieknie ale nie bedzie bardzo miekka na koniec dodajemy pomidory chwile razem gotujemu,doprawiamy do smaku sola i pieprzem. Podajemy ze swiezym pieczywem. Smacznego. :)

Porady

Niekiedy dodaje rowniez ogorka kiszonego,daje rowniez sporo pieprzu bo lubie leczo lekko pikantne. Doprawiamy wedle uznania,najwazniejsze aby warzywa nam sie za bardzo nie rozgotowaly.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Pomidor

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować