Kurki w śmietanie z parmezanem

4.49 (142 ocen)

Sezon na kurki otwarty !Klasyczne danie z pysznymi złotymi grzybkami.

Składniki:

  • Składniki :
    kurki świeże 200g,
    1 cebula,
    200g śmietany 18%,
    2 łyżki masła,
    parmezan tarty 1 garść,
    sól, pieprz,
    makaron.

Wystaw ocenę:

4.49 (142 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurki w śmietanie z parmezanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie : Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Kurki dokładnie oczyść. Cebulę pokój na kostkę i podsmaż na maśle. Dodaj kurki i duś około 10 minut co jakiś czas mieszając. Wlej śmietanę i dodaj parmezan. Wymieszaj składniki i ponownie duś około 10 minut. Dopraw solą i pieprzem. Wcześniej przygotowany makaron polej sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurki Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować