Kurczak na parze z selerem naciowym

5 (166 ocen)

  • 10 min

Doskonała potraw adla dbających o linię ,będących na diecie.

  • 10 min

Składniki:

  • 30 dag piersi z kurczaka

    0,5 opakowania włoszczyzny mrożonej w paski

    5 łodyg selera naciowego

    10 dkg pieczarek

    oregano
    tymianek,
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

5 (166 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak na parze z selerem naciowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś opłucz pokrój w kosteczkę , posyp ziołami i pieprzem.
    Pieczarki i selera umyj i pokrój w plasterki.
    Przygotuj garnek z wkładką do gotowania na parze. Do garnka wlej 2 szklanki wody . Zagotuj.
    Na sitku ułóż kawałki kurczaka , na to wysyp pokrojoną w paseczki włoszczyznę ,pieczarki , seler naciowy i gotuj pod przykryciem około 20 minut. Pod koniec gotowania oprósz lekko warzywa solą i ziołami.

Porady

Do potrawy można użyć inne ulubione zioła

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować