Krupnik po szwajcarsku

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Średni

Przepis pochodzi z mojej pierwszej książki kucharskiej

  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • KASZA JęCZMIENNA, ZIEMNIAKI:
    - kasza jęczmienna wiejska: 60 gramów
    - pory: 200 gramów
    - liście selera ( 2 listki): 2 sztuki
    - seler: 200 gramów
    - marchew: 2 sztuki
    - biała kapusta: 400 gramów
    - olej: 1 łyżka
    - listek laurowy: 1 sztuka
    - goździki: 3 sztuki
    - boczek przerośnięty surowy: 100 gramów
    - boczek wędzony chudy: 300 gramów
    - wołowina np. antrykot: 200 gramów
    - ziemniaki: 200 gramów
    - sól: 1 szczypta
    - natka pietruszki (posiekana): 3 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Krupnik

Krupnik po szwajcarsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę umyć dokładnie w zimnej wodzie. Zagotować 1 1/2 litra wody, wsypać kaszę i gotować przez 30 minut pod przykryciem na małym ogniu.
    Wszystkie jarzyny umyć, oczyścić, drobno pokroić. Rozgrzać olej w dużym garnku i mieszając, obsmażyć na nim warzywa. Rozgnieść ziarnka pieprzu i dodać razem z liściem laurowym i goździkami do jarzyn. Boczek surowy, wędzony i wołowinę umyć, osuszyć ściereczką i pokroić w kostkę. Pokrojone mięso dodać do warzyw; kaszę razem z wodą, w której się gotowała, przełożyć do garnka z mięsem i gotować na małym ogniu, pod przykryciem przez godzinę. Obrane i umyte ziemniaki pokroić w kostkę, włożyć do zupy na 15 minut przed końcem gotowania. Przed podaniem zupę doprawić do smaku i posypać natką pietruszki
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jęczmienna Kasza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować