Krupnik drobiowy

4.5 (152 ocen)

Prosty w przygotowaniu i delikatny krupnik na drobiowych udkach. Pożywny dla dzieci i nie tylko.

Składniki:

  • - 2 udka kurczaka
    - 6 dużych ziemniaków
    - 2 duże marchewki
    - 0,5 szklanki kaszy jęczmiennej
    - 2 liście laurowe
    - 6 ziaren ziela angielskiego
    - włoszczyzna
    - 4 łyżki posiekanej natki pietruszki
    - sól, pieprz.
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Zupy Krupnik

Krupnik drobiowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka myjemy, przekładamy do garnka, zalewamy 3,5 l. wody. Po zagotowaniu zdejmujemy szumowiny. Dodajemy włoszczyznę, liście laurowe, ziele angielskie.
  • 2. Ziemniaki i marchewki obieramy i kroimy w kostkę. Warzywa i kaszę dodajemy do wywaru. Gotujemy do miękkości warzyw. Udka wyjmujemy, oddzielamy od kości i rozdrabniamy na mniejsze kawałki. Dodajemy do zupy.
  • 3. Następnie dodajemy natkę pietruszki. Doprawiamy solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować