Te proste i szybkie w przygotowaniu kruche ciasteczka maślane będą idealnym dodatkiem do kawy lub herbaty podczas świątecznych spotkań z rodziną oraz przyjaciółmi. Możemy je dowolnie wykrawać i dekorować, co dostarczy nam mnóstwo frajdy oraz wprawi w cudowny nastrój świąteczny :)
0 (0 ocen)
Porady
* Ciasteczka dekorujemy dopiero po ostygnięciu. Zaraz po wyjęciu z piekarnika są bardzo delikatne i mogą się złamać. Po ostygnięciu twardnieją i dopiero wtedy możemy zabrać się do ich dekorowania. * Jeśli glazura jest zbyt gęsta dodajmy do niej odrobinę więcej Malibu lub soku z cytryny. * Do ozdobienia aniołków świetnie sprawdzi się sam lukier lub lukier posypany kryształkami cukru. * Do dekoracji ciasteczek możemy użyć także maku, ziaren słonecznika lub siemienia lnianego, suszonych owoców lub nasion chia.
Komentarze