Kruche babeczki na słono z wątróbką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Wykonanie :
Do miski przełożyć wszystkie składniki i wymieszać mikserem aby powstały grudki.
Przełożyć ciasto na stolnicę i szybko zagnieść ciasto.
Zawinąć w folię i odłożyć do lodówki na około 15 minut.
2.
Wykonanie farszu ;
Wątróbkę umyć i pokroić w kostkę,
Patelnie rozgrzać i roztopić margarynę.
Dodać wątróbkę i cebulkę pokrojoną w kostkę.
Wątróbkę dusić do miękkości , dodać przyprawy i szczypiorek .
Gdy wątróbka przestygnie dodać śmietanę i podusić całość widelcem.
3.
Foremki do babeczek wysmarować margaryną .
Ciasto rozwałkować , wycinać krążki troszkę większe od foremki.
Przełożyć ciasto i wylepić foremkę.
Do każdej babeczki nałożyć po łyżce farszu.
Wierzch posypać starty żółtym serem i szczypiorkiem.
Komentarze