Krewetki pikantne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Krewetki myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem.
Papryczkę chili kroimy bardzo drobno ( razem z pestkami )
Posiekaną papryczkę i wszystkie przyprawy z rubryki (KREWETKI + PRZYPRAWY) łączymy ze sobą i dokładnie mieszamy z krewetkami. Tak przygotowane i zamarynowane skorupiaki przykrywamy i wkładamy na 30-40 minut do lodówki co kilka minut mieszając.Po tym czasie wyjmujemy , nabijamy na patyczki bambusowe , i wkładamy na do nagrzanego wcześniej do 190 stopni piekarnika. Krewetki pieczemy ( najlepiej na ruszcie ) ok 15 minut.
Po wyjęciu maczamy w przygotowanym sosem i konsumujemy :-)
Życzę smacznego.
Pozdrawiam
Grzegorz
Porady
Na ruszcie pieczemy ok 15 minut , natomiast na blaszce po 5-6 minut po każdej stronie.
Komentarze