kotlety z kapustą w sosie keczupowym

0 (0 ocen)

  • 20 min

Jak dla mnie to lepsza i o wiele łatwiejsza wersja gołąbków. Przyrządza się ją szybko i za niewielkie pieniądze. Dzięki sosowi zrobionemu z keczupu uwielbiają je nie tylko dorośli ale również maluchy

  • 20 min

Składniki:

  • Kotlety:
    0,5 kg mięsa mielonego
    3 jajka
    1 szklanka kaszy manny
    ćwiartka główki kapusty białej
    sól, pieprz, bułka tarta, olej do smażenia
    Sos:
    2 szklanki wody
    350 mi keczupu
    1- 2 kostki rosołowe
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety z kapustą w sosie keczupowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę szatkujemy, dodajemy do niej mięso, jajka, kaszę mannę, przyprawiamy do smaku. Mieszamy wszystkie składniki następnie formujemy z nich kotlety. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju przez krótką chwile aż się ładnie zarumienią. W gorącej wodzie rozrabiamy keczup oraz kostki rosołowe. Kotlety wkładamy do garnka zalewamy je sosem i gotujemy na małym ogniu ok 1 godziny

Porady

Na spód garnka można położyć liścia kapusty to da nam pewność że kotlety się nie przypalą. Poszatkowaną kapustę można jeszcze przekroić nożem by kawałki nie były długie wtedy kotletom będzie można nadać ładniejszy kształt

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Mięso Ketchup

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować