Kotlety wieprzowe Sautę

0 (0 ocen)

  • 20 min

w sam raz na niedzielny obiad :)

  • 20 min

Składniki:

  • 600 g schabu bez kości
    2 łyżki mąki
    sól, pieprz
    sok z cytryny
    tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety wieprzowe sautę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso opłukać, pokroić na 4 plastry, zwinąć je w folię rozbić tłuczkiem, osolić, skropić sokiem z cytryny, oprószyć pieprzem i obtoczyć w mące.
  • 2. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu o 5 minut z jednej strony. Podawać z masłem szczypiorkowym i ziemniakami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować