Kotleciki ryżowe

4.5 (171 ocen)

  • 15 min

Czyli jak łatwo wykorzystać resztki ryżu z poprzedniego obiadu.

  • 15 min

Składniki:

  • 1 szklanka ugotowanego ryżu
    2 jajka
    bułka tarta
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotleciki ryżowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do ryżu dodajemy surowe jajka i tyle bułki tartej, aby masa była dość gęsta. Zwilżonymi w wodzie dłońmi formujemy kotlety i panierujemy je w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na patelni, a usmażone układamy na papierowym ręczniku, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Podajemy z dowolną surówką.

Porady

Zamiast bułki tartej możemy użyć otrębów pszennych.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować