PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Kapuśniak z młodej kapusty na żeberkachhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0001/96/5f33744919d3e188665f6657218291dec5bbe574.jpeg30432249http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/kapusniak-z-mlodej-kapusty-na-zeberkach-2
30 dag żeberek
pół główki młodej kapusty
2 marchewki
1 pietruszka
kawałek pora
kawałek selera
4 ziemniaki
ziele angielskie, liść laurowy
sól, pieprz
Sposób przygotowania przepisu:
Kapuśniak z młodej kapusty na żeberkach
1.
Żeberka zalewamy zimną wodą, solimy i gotujemy, usuwając powstające szumowiny. Dodajemy marchew pokrojoną w talarki oraz pietruszkę, pora i selera w całosci i gotujemy około 10 minut.
2.
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, kapustę szatkujemy. Ziemniaki i kapustę dodajemy do gotującej się zupy. Dorzucamy także kilka ziaren ziela angielskiego i kilka liści laurowych.
3.
Wyciągamy z zupy miękkie mięso, studzimy je i kroimy na kawałki, usuwając tłuszcz. Z zupy wyławiamy pora, selera i pietruszkę oraz ziele angielskie i liście laurowe. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z kawałkami żeberek.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze