Koreczki z salami

4.5 (196 ocen)

  • 20 min

Przygotowanie zajmuje kilka chwil, a smak zadowala wszystkich gości

  • 20 min

Składniki:

  • 25 dag paprykowego salami, pół świeżego zielonego ogórka, 12 czarnych oliwek, natka pietruszki, 1 łyżka majonezu, mały ząbek czosnku, sól, pieprz, słodka papryka.
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Koreczki

Koreczki z salami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Salami i ogórek (obrany) kroimy w plasterki. Oliwki odsączamy. Robimy sos majonezowo-czosnkowy. Łyżkę majonezu mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Doprawiamy do smaku słodką papryką, solą i pieprzem. Na wykałaczki nadziewamy plasterek salami, plasterek ogórka, plasterek salami. Na wierzch nakładamy odrobinę sosu lekko przyciskamy oliwką. Ozdabiamy kawałkami natki pietruszki, przyklejając ją do masy majonezowej.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Oliwki Salami

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować