Koperty ze szpinakiem i fetą

4.5 (186 ocen)

  • 20 min

Proste i szybkie w wykonaniu. Są bardzo smaczne i efektowne.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    130 g sera typu feta
    opakowanie mrożonego szpinaku lub 200 g świeżego
    sól, pieprz, bazylia
    2 ząbki czosnku
    żółtko do posmarowania lub trochę mleka
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Koperty ze szpinakiem i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Farsz:
    Na patelni przesmażamy czosnek. Dodajemy szpinak. Dusimy ok. 10 minut i przyprawiamy. Zostawiamy do ostygnięcia. Następnie dodajemy ser feta.
  • prostokąty z ciasta 2. Ciasto rozwijamy i kroimy na prostokąty. Nakładamy na każdy z nich farsz. Zalepiamy brzegi i dociskamy je widelcem.
  • sakiewki 3. Układamy na blaszce wyłożonej papierem i smarujemu żółtkiem lub mlekiem. Posypujemy ziołami i zapiekamy przec 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni.

Porady

Smakują równie dobrze na ciepło, jak i na zimno.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować