Proste i szybkie w wykonaniu. Są bardzo smaczne i efektowne.
20 min
Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
130 g sera typu feta
opakowanie mrożonego szpinaku lub 200 g świeżego
sól, pieprz, bazylia
2 ząbki czosnku
żółtko do posmarowania lub trochę mleka
Koperty ze szpinakiem i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Farsz:
Na patelni przesmażamy czosnek. Dodajemy szpinak. Dusimy ok. 10 minut i przyprawiamy. Zostawiamy do ostygnięcia. Następnie dodajemy ser feta.
2.Ciasto rozwijamy i kroimy na prostokąty. Nakładamy na każdy z nich farsz. Zalepiamy brzegi i dociskamy je widelcem.
3.Układamy na blaszce wyłożonej papierem i smarujemu żółtkiem lub mlekiem. Posypujemy ziołami i zapiekamy przec 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni.
Komentarze