Konfitura wiśniowo-malinowa

  • wyświetlono: 2378 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Uwielbiam eksperymenty w kuchni, ta konfitura udała się doskonale...

czekoladka

Składniki

2 kg wiśni,
1 kg malin,
1 i 1/2 kg cukru,
3 łyżki likieru amaretto.

Sposób przygotowania przepisu:

Konfitura wiśniowo-malinowa

  • 1. Wiśnie umyć, wypestkować, połączyć z malinami, zasypać cukrem. Gotować godzinę na małym ogniu. Następnego dnia gotować kolejną godzinę. Na koniec dodać likier, wymieszać, nałożyć do słoiczków, szczelnie zakręcić, pasteryzować 3 minuty.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

kuchnia polskaowoc_ma_moc

Komentarze

Podobne przepisy

image-1kvq254

Dodane przez: Magdalena G

Szwarcwaldzka konfitura wiśniowa

Wspaniała konfitura,. wspomnienie...

konfitura

Dodane przez: czekoladka

Konfitura jagodowo-malinowo-truskawkowa

Konfitura wielowocowa, najbardziej...

wiśniowa konfitura

Dodane przez: bpuzio

wiśniowa konfitura/ dżem

super dodatek do ciasta i na kanapki

Konfitura Malinowo Jeżynowa Z Imbirem

Dodane przez: gotowanietoproste

Konfitura malinowo-jeżynowa z imbirem

W czasie przeziębienia, taka konfitura...

Konfitura wiśniowa z prawdziwą wanilią i imbirem

Dodane przez: mufinka79

Konfitura wiśniowa z prawdziwą wanilią i...

Niesamowicie smaczna, z prawdziwym...

CzekoWiśnia czyli konfitura wiśniowa z czekoladą

Dodane przez: SłodkiZapachMalin

CzekoWiśnia czyli konfitura wiśniowa z czekoladą

Czekoladę kocham nad życie! ale...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE