Kompot z rabarbaru i jabłek

5 (143 ocen)

  • 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Kompot z rabarbaru oraz jabłek jest słodki i kwaśny jednocześnie. Zimny podany prosto z lodówki dodatkowo orzeźwiający, a ciepły jest idealnym uzupełnieniem obiadu.

  • 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2,5 l wody,
    5 sztuk rabarbatu po ok 30 cm każdy,
    ok 1 kg jabłek,
    10 łyżek cukru,
    łyżeczka cynamonu
Wystaw ocenę:

5 (143 ocen)

Zobacz również:

Napoje Kompot

Kompot z rabarbaru i jabłek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wodę zagotowujemy.
    Jabłka obieramy ze skóry i wraz z rabarbarem kroimy na mniejsze kawałki.
    Wrzucamy na gotującą się wodę wraz z cukrem i cynamonem. Gotujemy około 5- 7 minut.
    Przed podaniem możemy odcedzić na sitku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Rabarbar

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować