Kompot z porzeczek na zimę

4.47 (170 ocen)

  • 60 min

Smakowity kompot.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kg czerwonych, białych i/lub czarnych porzeczek, 40 dag cukru, 0,5 l wody.
Wystaw ocenę:

4.47 (170 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Kompot

Kompot z porzeczek na zimę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dojrzałe owoce umyć, obrać z szypułek i listków, włożyć do słoików. Zagotować wodę z cukrem i gorącym syropem zalać porzeczki do wysokości 2 cm od górnego brzegu słoika. Pasteryzować 15 min.

Porady

Można zrobić kompot z samych czerwonych porzeczek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Porzeczki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować