Kompot z porzeczek na zimę

  • wyświetlono: 17837 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Smakowity kompot.

atina27
  • 60min

Składniki

1 kg czerwonych, białych i/lub czarnych porzeczek, 40 dag cukru, 0,5 l wody.

Sposób przygotowania przepisu:

Kompot z porzeczek na zimę

  • 1. Dojrzałe owoce umyć, obrać z szypułek i listków, włożyć do słoików. Zagotować wodę z cukrem i gorącym syropem zalać porzeczki do wysokości 2 cm od górnego brzegu słoika. Pasteryzować 15 min.

Porady

Można zrobić kompot z samych czerwonych porzeczek.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

sezonowe_przysmakiszkola_babciporzeczkikompot z porzeczek

Komentarze

Podobne przepisy

kompot z mirabelek

Dodane przez: Nina80

kompot z mirabelek na zimę

Pyszny, orzeźwiający, super dodatek...

Kompot z wiśni na zimę

Dodane przez: Paulina1507

Kompot z wiśni na zimę

Sezon na przetwory trwa w najlepsze....

image-11hdyqe

Dodane przez: Marica738

Kompot wiśniowy na zimę

Pyszny kompot z wiśni, w zeszłym...

Kompot agrestowy na zimę

Dodane przez: Kloruś

Kompot agrestowy na zimę

Przedstawiam bardzo prosty kompot...

Kompot wiśniowy na zimę

Dodane przez: Kloruś

Kompot wiśniowy na zimę

Moja wersja kompotu wiśniowego....

image-078gjea

Dodane przez: paolineczka

Owoce czarnej porzeczki na zimę

Takie przetwory z czarnej porzeczki...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE