Kolorowy torcik dobosza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Żółtka oddzielamy od białek,utrzeć z 4 łyżkami cukru pudru (8 dag) i cukrem waniliowym.
2.Białka ubić, wsypując powoli resztę cukru pudru .Porcjami dodawać pianę do żółtek. Wsypać mąkę, i proszek do pieczenia.Wyrobić.
3.Do wyłożonej pergaminem tortownicy przełożyć 1/5 masy, piec biszkopt ok. 6 minut w temp. 225%. Tak samo upiec jeszcze 4 krążki.
4.Galaretki rozrobić w po jednej szklance wody. Szklankę śmietany ubić i wlać jedną tężejącą galaretkę i dokładnie wymieszać,od razu wyłożyć na krążki. Drugą szklankę śmietany przyrządzić trak samo jak poprzednią i wyłożyć na przemian na krążki. Wstawić do lodówki.
Komentarze