Kolorowy przekładaniec z jabłkami z nutką cynamonu

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 30 min

Doskonale prezentuje się na stole, a do tego wspaniale smakuje

  • 2 godz. 30 min

Składniki:

  • Ciasto I
    -4 jajka
    -4 łyżki cukru
    -2 łyżki mąki
    -1 łyżeczka proszku do pieczenia
    -kisiel owocowy
    Ciasto II
    -4 jajka
    -4 łyżki cukru
    -3 łyżki mąki
    -1 łyżeczka proszku do pieczenia
    -2 łyżki kakao
    Ciasto III
    -4 jajka
    -4 łyżki cukru
    -4 łyżki mąki
    -1 łyżeczka proszku do pieczenia
    Masa jabłkowa:
    -1 kg jabłek
    -1 galaretka brzoskwiniowa
    -1 galaretka agrestowa
    -1/2 laski cynamonu
    Masa z kaszy manny:
    - 8 łyżek kaszy manny
    - 750 ml mleka
    - 120 g cukru
    - 200 g masła
    - 100 g cukru pudru
    - 1 opakowanie cukru waniliowego
    Poncz:
    - 2/3 szkl. kawy capuccino
    Lukier:
    - 15 dag cukru pudru
    - 3 łyżki soku z cytryny
    - 2-3 łyżki gorącej wody
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Galaretki

Kolorowy przekładaniec z jabłkami z nutką cynamonu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopty
    Białka ubij na sztywno, dodaj cukier a następnie żółtka. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i kiślem. Dodaj do ubitej masy. Delikatnie wymieszaj. Wyłóż na forme o wym. 24x38 wyścieloną papierem do pieczenia. Piecz 14 min w temp. 160 st. w termoobiegu. Podobnie zrób z dwoma pozostałymi biszkoptami
  • 2. Masa jabłkowa:
    Jabłka zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Dodaj starty cynamon i podziel na dwie części. Galaretki rozpuść w ½ szkl. gorącej wody. Jedną dodaj do jednej części jabłek a drugą do drugiej. Dokładnie wymieszaj. Odstaw do stężenia.
  • 3. Krem:
    Mleko zagotuj, dodając cukier i kaszę. Cały czas mieszając doprowadź do zagotowania. Pozostaw do ostygnięcia. Masło utrzyj z cukrem pudrem, stopniowo dodając kaszę i cukier waniliowy.
  • 4. Lukier:
    Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj
  • 5. Złożenie:
    Biszkopt wieloowocowy nasączony kawą cappuccino- ½ kremu- nasączony biszkopt kakaowy- galaretka brzoskwiniowa- reszta kremu- biszkopt jasny- lukier
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cynamon Galaretka Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować