Kolorowa surówka z młodej kapusty

5 (179 ocen)

Pyszna i lekka surówka z młodej kapusty z dodatkiem marchewki, rzodkiewki, koperku i szczypiorku.Doskonała do drugiego dania.

Składniki:

  • pół główki młodej kapusty

    pęczek rzodkiewek

    2 marchewki

    pół pęczka koperku

    Pół pęczka szczypiorku

    4-5 łyżek oleju

    sól,pieprz

    cukier

    sok z cytryny
Wystaw ocenę:

5 (179 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Kolorowa surówka z młodej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umytą kapustę, szatkujemy lub kroimy drobno nożem, solimy i pozostawiamy na 10 minut żeby kapusta puściła sok. Obrane marchewki i umyte rzodkiewki ścieramy na tarce o grubych oczkach. Opłukany koperek i szczypiorek drobno siekamy. Wszystkie składniki przekładamy do miski, skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy olej i doprawiamy do smaku cukrem, pieprzem i ewentualnie solą. Wszystko dokładnie mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper Marchewka Młoda kapusta Rzodkiewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować