Koktajl pomarańczowo-gruszkowy z nutą imbiru

0 (0 ocen)

  • 20 min

Orzeźwiający, naładowany witaminami koktajl z pomarańczy, gruszki i wyrazistego imbiru idealnie gasi pragnienie w upalne dni.

  • 20 min

Składniki:

  • 2 pomarańcze
    3 gruszki
    1/2 szklanki niegazowanej wody
    1 łyżeczka startego imbiru
    2 łyżki soku z cytryny
    1 łyżka miodu



Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Napoje Koktajl

Koktajl pomarańczowo-gruszkowy z nutą imbiru - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0etnhk9 1. Gruszki, pomarańcze umyć i obrać ze skóry. Pomarańcze pozbawić błon
    i pestek a gruszki gniazda nasiennego. Owoce pokroić na mniejsze części.
  • image-085dqs4 2. Owoce przełożyć do blendera kielichowego, dodać wodę, starty imbir
    i zmiksować do postaci koktajlu. Doprawić sokiem z cytryny, miodem, całość dokładnie wymieszać.
  • image-2069scc 3. Koktajl podawać schłodzony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować