KOKTAJL GRUSZKOWO-SZPINAKOWY Z IMBIREM I JAGODAMI GOJI

0 (0 ocen)

  • 10 min

Interesująco pyszny DETOX z odpornością I przyjemnościąSZYBKI W PRZYGOTOWANIU!CAŁOROCZNY !Wpływa na:trawienie i oczyszczanie organizmu, przyspieszenie przemiany materii, wzmacnianie odporności, spowolnienie starzenia się, przeciwnowotworowy, dla osób z wysokim cholesterolem

  • 10 min

Składniki:

  • * 1-1,5 dojrzałej (miękkiej i słodkiej) gruszki, w zależności od wielkości, najlepiej ze skórką

    * Garść świeżych liści szpinaku

    * Szczypta świeżo startego imbiru

    * 0,5-1 kubeczka jogurtu naturalnego (100-180g), w zależności od konsystencji i słodkości jaką chcemy osiągnąć. Osobiście wolę gęsty np. Activia, Zott

    * Szczypta suszonych jagód goji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Napoje

Koktajl gruszkowo-szpinakowy z imbirem i jagodami goji - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jeśli jeszcze tego nie zrobiliśmy ścieramy imbir
  • 2. Kroimy gruszkę, oddzielamy nasienie. Jeśli zależy nam na efekcie oczyszczania i dostarczeniu witamin oraz błonnika- nie obieramy ze skórki
  • 3. Pokrojoną gruszkę i liście szpinaku wrzucamy do wysokiego naczynia i blendujemy
  • 4. Wsypujemy imbir i stopniowo dodajemy jogurt naturalny jednocześnie blendując, by osiągnąć preferowaną konsystencję
  • 5. Wkładamy na kilka minut do lodówki, zamrażarki, żeby imbir „się przegryzł”, a koktajl schłodził
  • 6. Przed podaniem posypujemy jagodami goji (możemy je też wmieszać)

Porady

- gruszki powinny być dojrzałe- miękkie i słodkie - warto zostawić gruszkę w skórce, która jest głównym źródłem błonnika i witamin w owocu - nieporównywalny jest imbir świeżo starty, a nie mielony z torebki Polecam jedzenie łyżeczką by delektować się każdą porcją :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować