Kokosowa kremówka

5 (156 ocen)

  • 60 min

Pyszne ciasto-połączenie ciasta kruchego,budyniu i bezy kokosowej.Polecam.

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto;
    -1/2 margaryny
    -1/4 szkl zimnej wody
    -1/2 szkl cukru
    -2 szkl mąki
    -2 jajka
    -opakowanie cukru waniliowego
    -1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

    Masa budyniowa;
    -1 litr mleka
    -2 budynie śmietankowe
    -1 cukier waniliowy
    -8 dag cukru

    Masa kokosowa;
    -2 jajak
    -1/2 szkl cukru
    -20 dag wiórków kokosowych
    -1/2 margaryny
Wystaw ocenę:

5 (156 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kokosowa kremówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto;
    Mąkę przesiać z proszkiem,dodać zimne masło,posiekać nożem. Dolej zimną wodę,dodać cukier i jajka. Wyrobić gładkie ciasto. Rozwałkować na wielkośc blaszki o wym 25/30 i włożyć ciasto do blaszki.

    Masa budyniowa;
    Proszek budyniowy połączyć z cukrem,rozpuścić w szkl mleka. Resztę mleka zagotować i dodać rozpuszczony proszek. Ugotować budyń.

    Masa kokosowa;
    Białka ubić ze szczyptą soli. Dodać cukier. Później dodać żółtka i kokos oraz roztopione i wystudzone masło,delikatnie wymieszać.

    Przełożenie;
    Ciasto kruche(surowe)-masa budyniowa(gorąca)-masa kokosowa.

    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować