Lion

4.5 (182 ocen)

  • 60 min

Pyszne ciasto bez pieczenia-połączenie karmelu,herbatników,serka mascarpone,bitej śmietany i czekolady..palce lizać.

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki;
    --duże opakowanie herbatników
    -puszka masy kajmakowej
    -3 batony LION
    -750 g serka mascarpone
    -4 łyżki cukru pudru
    -650 ml śmietanki 30%
    -2 śmietan-fixy
    -gorzka czekolada do posypania.
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Desery

Lion - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dno blaszki wyłożyć papierem do pieczenia.
    Wyłożyć pierwszą warstwę herbatników.
    Wyłożyć masę kajmakową-wyrównać.
    Ułożyć drugą warstwę herbatników.
    150 ml schłodzonej śmietanki ubić na sztywno,pod koniec ubijania dodać cukier. Połączyć z serkiem mascarpone-krótko wymieszać mikserem. Batony pokroić w kostkę i wsypać do masy. Wymieszać i wyłożyć na ciastka.
    Na masie wyłożyć trzecią warstwę herbatników.
    Pozostałą schłodzoną kremówkę ubić,pod koniec dodać śmeitan-fixy.Masę wyłożyć na herbatnikach .
    Całość posypać startą czekoladą lub startym batonem LION.
    Schłodzić.

    Smacznego.

Porady

Ciasto najlepiej smakuje następnego dnia.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.5 (157 ocen)

image-0v3edwd

4.5 (182 ocen)

image-1sq12tu

4.5 (182 ocen)

Ciasto lion

Teodorka Moje ulubione :) 1 godz. 40 min

4.51 (178 ocen)

Biały Lion

4.42 (185 ocen)

Zdobywca nagrody

Ciasto biały lion

To może cię zainteresować