Kremówka kokosowa

4.49 (147 ocen)

  • 60 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

:-) Gorąco polecam (-:

  • 60 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • CIASTO:
    15 dag margaryny
    1/2 szklanki cukru
    2 szklanki mąki
    4 żółtka (użyłam 3 żółtka i 1 całe)
    2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

    BUDYŃ:
    1 l mleka
    3 budynie śmietankowe lub waniliowe
    3 - 4 łyżki cukru

    MASA KOKOSOWA:
    20 dag wiórków kokosowych
    1/2 szklanki cukru
    2 jajka
    15 dag margaryny
Wystaw ocenę:

4.49 (147 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Kremówka

Kremówka kokosowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. CIASTO:
    Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia, posiekać z margaryną, dodać żółtka utarte z cukrem i zarobić ciasto.
  • 2. BUDYŃ:
    Z mleka, cukru i budyniów ugotować budyń.
  • 3. MASA KOKOSOWA:
    Białka ubić, dodać cukier, żółtka, kokos i rozpuszczoną margarynę.
  • 4. PRZYGOTOWANIE DO PIECZENIA:
    Na blaszce (25/35 cm.) rozłożyć ciasto, na ciasto wyłożyć ciepły budyń, na budyń masę kokosową. Piec ok. 45 - 50 min. w temp. 180*C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Kokos Wiórki kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować