Milkay-way

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pyszne ciasto kakaowe dla wielbicieli mlecznego kremu

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto;
    -6 żółtek
    -1 szkl cukru
    -1 szkl mąki
    -1 łyżeczka proszku do pieczenia
    --2-3 łyżeczki kakao
    -2 łyżki oleju
    -6 białek (ubić w osobnym naczyniu)
    -szczypta soli
    -łyżka soli(do ubicia piany)

    Masa mleczna;
    -0,5 szkl mleka
    -3/4 szkl cukru
    -1 cukier waniliowy
    -1 margaryna
    -2 szkl mleka w proszku

    Dodatkowo;
    -tabliczka mlecznej czekolady
    -4 łyżki mleka

Milkay-way - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto;
    Żółtka utrzeć z cukrem na puch,dodać olej i szczyptę soli. Na koniec dodać mąkę ,proszek i kakaao i delikatnie wymieszać i dodać ubitą pianę i delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do blaszki o wym 25/30 i piec 30 min temp 180*C. Po ostygnięciu ciasta przekroić na pół.

    Masa mleczna;
    Mleko zagotować z cukrem. Dodać margarynę i utrzeć. Dodać mleko w proszku i miksować.

    Polewa;
    Czekoladę rozpuścić w gorącym mleku.

    Masą mleczną przełożyć blaty ciasta i polać polewą.

Komentarze

Podobne przepisy

3.55 (587 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

piernik milky way