Klops z cukinią

4.5 (144 ocen)

Świetny na ciepło jak i na zimno.

Składniki:

  • 250 g cukinii
    500 g mielonego mięsa
    1 duża cebula
    2 jajka
    250 g bułki tartej
    Maggi
    2 ząbki czosnku
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Klops z cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Cukinię obieramy i ścieramy na tarce, powstały sok odlewamy.
  • 2. Łączymy mięso z cukinią, cebulą, bułką tartą i jajkami, wyrabiamy dokładnie na jednolitą masę. Dodajemy przeciśnięty czosnek i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i maggi.
  • 3. Zapiekamy w keksówce przez ok. 60 minut w temp. 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować