Kefirek

4.5 (177 ocen)

  • 45 min

ciasto z kefirem - delikatne i puszyste

  • 45 min

Składniki:

  • 2 szklanki mąki- pół na pół krupczatka i poznańska
    3/4 szklanki cukru
    5 łyżeczek kakao
    2 jajka
    2 łyżeczki sody
    1 szklanka oleju
    1/2 litra kefiru
    1 szklanka mieszanki bakaliowej


    Polewa:

    1/2 kostki masła
    1 szklanka cukru
    2 łyżki kakao
    4 łyżki mleka
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Kefirek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki suche wsypuję do miski i mieszam. Osobno mieszam składniki płynne. Wszystko łączę ze sobą, przekładam do blachy wyłożonej papierem do pieczenia i piekę przez 45 min w 160'C
    Składniki polewy rozpuszczam w rondelku i smaruję jeszcze ciepłą moje przestudzone ciasto.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kakao Kefir

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować