KEBAB:
* 1 podwójna pierś z kurczaka
* przyprawa do kebaba/gyrosa
* czosnek granulowany
SURÓWKA:
* pół główki kapusty białej
* 2 marchewki obrane i starte na tarce o dużych oczkach
* puszka kukurydzy
* 1 ogórek zielony
* pół główki cebuli pokrojonej w kostkę
* 2 łyzeczki cukru
* majonez
FRYTKI:
* 4 ziemniaki
* olej do smażenia
Sposób przygotowania przepisu:
Kebab domowy
1.
Mięso kroimy w kostkę i przyprawiamy. mieszamy wszystko. Mięso upiec na patalni. Kapustę szatkujemy i solimy aby trochę zmiękła. Do Kapusty dodajemy resztę składników i wszystko mieszamy z majonezem. Ziemniaki obieramy i kroimy na frytki. Pieczemy na złoty kolor.
Porady
Podajemy polane sosem czosnkowym
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze