Kaszotto z gulaszem

4.5 (177 ocen)

  • 40 min

Smakuje wyśmienicie z sałatką z ogórków lub ogórkami kiszonymi

  • 40 min

Składniki:

  • Kaszotto: torebka ugotowanej kaszy gryczanej, cebula, szklanka konserwowej marchewki z groszkiem, sól, pieprz, 2 łyżki masła.
    Gulasz: 0,5 kg wieprzowiny lub mięsa gulaszowego, cebula, ząbek czosnku, puszka fasoli czerwonej, puszka pomidorów, 3 łyżki śmietanki 30%, 3 łyżki przecieru pomidorowego, 300g pieczarek, szklanka bulionu, oliwa, natka pietruszki, przyprawa do gulaszu.
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kaszotto z gulaszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na patelni na maśle, dodać osączony groszek z marchewką i kaszę, przyprawić do smaku i dusić jeszcze 2 minuty.
    Mięso pokroić w kostkę i oprószyć przyprawą do gulaszu, usmażyć na patelni na oliwie. Na osobnej patelni usmażyć cebulkę i czosnek krojony w kostkę dodać pieczarki krojone w plasterki i chwilę dusić. Dodać do mięsa, podlać bulionem. Stopniowo dodawać pomidory, fasolę i dusić godzinę aby mięso zmiękło. Na końcu dać przecier ze śmietanką, natkę i doprawić wg uznania vegetą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza Mięso gulaszowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.91 (183 ocen)

kopytka

To może cię zainteresować