Kapusta Postna

0 (0 ocen)

  • 15 min

Łatwa do zrobienia Kapusta idealna na Wigilijny stół.

  • 15 min

Składniki:

  • • 1kg kapusty kiszonej
    • 1kg pieczarek
    • 1 op. Masła 82% tłuszczu
    • Przyprawa gyros
    • Sól, pieprz, wegeta
    • 2-3 cebule
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kapusta postna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1) Kapustę płuczemy, żeby nie była bardzo kwaśna. Lekko ja kroimy. Gotujemy do miękkości.
    2) Cebulę kroimy w kostkę i dodajemy do rozpuszczonego masła w rondlu.
    3) Pieczarki myjemy i kroimy połówki pieczarek w plasterki dodajemy do cebuli. Dusimy do miękkości. Doprawiamy wegetą.
    4) Do gotowej kapusty przeciśniętej od wody dodajemy pieczarki i dokładnie mieszamy. Dodajemy przyprawę gyros do sól i pieprz.

Porady

• Kapusta może być zrobiona również bez cebuli bo dłużej się przechowuje. • Idealnie pasuje na Wigilie bo nie zawiera mięsa.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować