Kapusta kiszona z kminkiem

4.49 (198 ocen)

  • 25 min

Dla smakoszy kapusty kiszonej, znudzonych standardową surówką.

  • 25 min

Składniki:

  • 0,5 kg kapusty kiszonej
    2 łyżki masła
    1 pełna łyżeczka kminku (całego)
    1 kostka bulionowa
    cukier, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.49 (198 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Kapusta kiszona

Kapusta kiszona z kminkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapuste rozdrabniamy według uznania, zalewamy zimną wodą, tak by tylko lekko zakryła kapuste. Gotujemy 15 minut. Lekko odcedzamy.

    W rondlu rozpuszczamy masło, wsypujemy kminek, prażymy go ciagle mieszając. Wkładamy ugotowaną kapuste oraz rozdrobnioną kostke bulionową. Dusimy 10minut ciagle mieszając. Doprawiamy do smaku pieprzem i cukrem.

Porady

Jeśli ktoś nie lubi zbyt kwaśnej kapusty, można przed gotowaniem przelać ją zimną wodą. Kapusta smakuje na zimno jak i na gorąco.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Kminek

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować