Kapuśniak wegetariański z włoskiej kapusty z pomidorami

5 (150 ocen)

  • 60 min

Jest to moja lżejsza wersja tradycyjnego kapuśniaku - bez mięsa i bez ziemniaków!

  • 60 min

Składniki:

  • 1/2 główki kapusty włoskiej
    1 duża kalarepa
    2 marchewki
    1 cebula
    pęczek zielonej pietruszki
    2 pomidory
    6 łyżek kiszonej kapusty
    2 łyżki soku z kiszonej kapusty
    świeżo mielony pieprz czarny
    2 kostki rosołowe
Wystaw ocenę:

5 (150 ocen)

Zobacz również:

Zupy Kapuśniak

Kapuśniak wegetariański z włoskiej kapusty z pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kapuśniak wegetariański 1. Kalarepę i marchewkę myjemy, obieramy i kroimy w słupki. Cebulę kroimy na pół i na suchej patelni lekko podpiekamy(tak jak do rosołu). Kapustę siekamy na grubsze paski. Pomidory oparzamy i kroimy na ćwiartki. Pokrojoną marchewkę, kalarepę, kapustę, pomidory i podpieczoną cebulę zalewamy 2 litrami wody, wrzucamy kostki rosołowe i gotujemy 25 minut. Następnie dodajemy kapustę kiszoną, sok z kiszonej kapusty oraz zieloną pietruszkę i gotujemy jeszcze 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalarepa Kapusta włoska

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować