Zapiekanki z awokado, łososiem i serem pleśniowym

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Ostatnio dzieliłam się z Wami klasycznymi zapiekankami z szynką i pieczarkami, więc dziś dla odmiany zapiekanki odrobinę zdrowsze. Osobiście uwielbiam połączenie awokado, sera z niebieską pleśnią i wędzonego łososia. Zestawienie o intensywnym zapachu, ale za to jakie pyszne!

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -2 półbagietki graham lub razowe
    -1 dojrzałe awokado
    -opakowanie sera pleśniowego typu lazur (ok. 125 g)
    -100 g wędzonego łososia
    -100 g tartego żółtego sera
    -pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Bułki Zapiekanki Kanapki Tosty Ser

Zapiekanki z awokado, łososiem i serem pleśniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułki rozkroić wzdłóż. Każdą posmarować dojrzałym awokado i . Łososia pokroić na mniejsze "skrawki". Na każdej bułce poukładać porcję wędzonego łososia i posypać pokruszonym serem pleśniowym. Całość oprószyć żółtym serem. Zapiec kilka minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować