Kanapka na ciepło z chrupiącym boczkiem, salami i cheddarem

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Z cyklu "kanapki na ciepło" dziś zupełnie nieamerykańsko. Za to kanapka wedle życzenia drugiej połówki. "Chcę kanapkę z tym, tym, tym i tym" zaowocowało bardzo smacznym połączeniem. Prosta w przygotowaniu duża porcja energii sycąca na bardzo długo ;-)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -6 kromek chleba tostowego
    -4-6 plasterków salami
    -10 plasterków wędzonego boczku
    -4 plastry sera cheddar
    -kilka liści sałaty
    -2 łyżki majonezu
    -2 łyżki musztardy
    -2 łyżeczki masła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kanapki Tosty Ser

Kanapka na ciepło z chrupiącym boczkiem, salami i cheddarem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Plastry boczku zesmażyć na chrupki bekon na suchej patelni. 4 kromki chleba tostowego posmarować masłem (dzięki czemu kanapka się zrumieni i stanie bardziej chrupka).
    Jedną kromkę chleba położyć na talerzyku masłem do dołu, Posmarować majonezem. Ułożyć 3 plastry chrupiącego boczku i sałatę. Przykryć drugą posmarowaną majonezem kromką. Poziom drugi posmarować musztardą. Ułożyć plaster sera cheddar, salami, 2 plasterki chrupiącego boczku i sałatę. Przykryć drugim plastrem sera. Górną kromkę z masłem posmarować od wewnątrz musztardą i przykryć całość. Tak przygotowaną kanapkę podpiec kilka minut w rozgrzanym piekarniku do rozpuszczenia się sera i zarumienienia chleba.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bekon Boczek Cheddar Salami Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.48 (149 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Ziemniaki z cheddarem, gorgonzolą i salami

To może cię zainteresować