Jogurtowy i meksykański dip do nachos-ów

4.47 (172 ocen)

  • 20 min

Chyba nie ma nikogo kto by nie uwielbiał chipsów bądź nachos-ów? Fajnie jest pochrupać coś przed TV, szczególnie gdy pogoda za oknem nieciekawa. U mnie dzisiaj propozycja na dwa dobre sosy. Idealnie pasują do nachos-ów.

  • 20 min

Składniki:

  • Dip jogurtowy :
    * pół szklanki jogurtu naturalnego lub greckiego
    * ząbek czosnku
    * sól, pieprz, ulubione zioła
    Dip meksykański :
    * pół szklanki pomidorów z puszki
    * pół szalotki
    * 4 łyżki ketchupu lub koncentratu pomidorowego
    * sól, pieprz
    * ewentualnie ostra papryka
Wystaw ocenę:

4.47 (172 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Sosy

Jogurtowy i meksykański dip do nachos-ów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek przeciskamy przez praskę, mieszamy wszystkie składniki i odstawiamy na godzinę do lodówki żeby wszystkie składniki się połączyły.
    Wszystkie składniki zblendować na gładką masę, przetrzeć przez sito. Dodać przyprawy. Wymieszać i odstawić do połączenia wszystkich składników.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować