Chyba nie ma nikogo kto by nie uwielbiał chipsów bądź nachos-ów? Fajnie jest pochrupać coś przed TV, szczególnie gdy pogoda za oknem nieciekawa. U mnie dzisiaj propozycja na dwa dobre sosy. Idealnie pasują do nachos-ów.
20 min
Składniki:
Dip jogurtowy :
* pół szklanki jogurtu naturalnego lub greckiego
* ząbek czosnku
* sól, pieprz, ulubione zioła
Dip meksykański :
* pół szklanki pomidorów z puszki
* pół szalotki
* 4 łyżki ketchupu lub koncentratu pomidorowego
* sól, pieprz
* ewentualnie ostra papryka
Jogurtowy i meksykański dip do nachos-ów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Czosnek przeciskamy przez praskę, mieszamy wszystkie składniki i odstawiamy na godzinę do lodówki żeby wszystkie składniki się połączyły.
Wszystkie składniki zblendować na gładką masę, przetrzeć przez sito. Dodać przyprawy. Wymieszać i odstawić do połączenia wszystkich składników.
Komentarze