Jogurtowiec z owocami

4.5 (177 ocen)

Na takie upały to tylko desery bez pieczenia sprawdzą się super. Polecam taki pyszny jogurtowiec z owocami.

Składniki:

  • Owoce :
    1 szk porzeczek ( czarne, czerwone i białe )
    1 szk truskawek
    1 szk czereśni
    Masa jogurtowa :
    2 jogurty naturalne ( po 375 g )
    1,5 szk gorącej przegotowanej wody
    2 galaretki cytrynowe
    Masa truskawkowa :
    1 dżem truskawkowo biszkoptowy z karmelem i wanilią ( 350 ml )
    2 galaretki truskawkowe
    2 szk gorącej przegotowanej wody
    300 g truskawek
    Dodatkowo :
    ok. 100 g okrągłych biszkoptów
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Desery

Jogurtowiec z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyć folią spożywczą i na dno ułożyć biszkopty.
  • 2. Przygotować owoce : z porzeczek i truskawek usunąć szypułki a z czereśni pestki. Galaretki cytrynowe dokładnie wymieszać z wodą, przestudzić a potem dolać do jogurtów i zmiksować. Trochę masy wlać na biszkopty, rozsypać owoce i zalać resztą masy jogurtowej. Tortownicę wstawić do lodówki do ścięcia się masy.
  • 3. Potem galaretki truskawkowe wymieszać z wodą, schłodzić, dodać truskawki i dżem i zmiksować. Masę wylać na ściętą masę jogurtową ( mi się nie zmieściła więc rozlałam resztę do szklaneczek ).
  • 4. Tortownicę ponownie wstawić do lodówki na kilka godzin aby wszystko ładnie związało.

Porady

Jeśli nie macie takiego dżemu można użyć zwykłego truskawkowego.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jogurt Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na zimno Na zimno

Podobne przepisy

To może cię zainteresować