Jeż

4.49 (169 ocen)

  • 35 min

przepis dostałem od swojej cioci

  • 35 min

Składniki:

  • herbatniki,
    orzechy,
    rodzynki,
    Krem:,
    1 maslo,
    1 lyzka kawa mielona,
    4 lyzki cukier puder,
    1 lyzka spirytus,
    2 lyzki kakao
    torebka ryż preparowany
Wystaw ocenę:

4.49 (169 ocen)

Zobacz również:

Desery

Jeż - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Miękkie masło wraz z cukrem pudrem, kawą, spirytusem i kakao mieszamy w jednej misce. Możemy wymieszać wszystko ręcznie łyżką drewnianą lub za pomocą miksera na wolnych obrotach. . Herbatniki, ja użyłam ciasteczków Be Be łamiemy i dodajemy do kremu, dodajemy rowniez rodzynki i orzechy. Przelewamy do foremki , ja przelałem do tortownicy i wbijamy ryż, wkladamy do lodowki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować